Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

2019May

Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος
πρ. Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος & Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών
Πρόεδρος του Κινήματος ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

            Ήταν λαθεμένη προσέγγιση του ελληνικού χρέους; ή σε βάρος των Ελλήνων,  τρόπος διάσωσης των Τραπεζών της Ευρωζώνης;

Η ομολογία αυτή πέραν των άλλων, επιβεβαιώνει ότι η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης υπονόμευσε τόσο τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όσο και την ίδια την αποτελεσματικότητα του «κουρέματος» του χρέους (PSI) που έγινε το 2012, ως δώρον, άδωρον!!. Με λίγα λόγια ότι η θυσία των Ταμείων έγινε άδικα και ετέθησαν βάρη στον ελληνικό Λαό που ανυπαιτίως και αχρεωστήτως πλήρωσε και πληρώνει το μάρμαρο, παράνομα έξω και πέρα ακόμα και από το ευρωπαϊκό Δίκαιο , τα κείμενα της Ευρωπαϊκής συνθήκης άρθρα 151 και 156.
Περισσότερα

 

     Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019
         Νέα Πολιτική για Αναθέσμιση, με Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση

Η χώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση μετά το χειρισμό των εθνικών θεμάτων και την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, το μέγα έγκλημα την απόπειρα αλλοίωσης της ταυτότητας της μιας και μοναδικής Μακεδονίας, μέρος της Ελλάδος. Κατά συνέπεια , όλες μαζί οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις, έφεραν τη χώρα στρατηγικά σε αδύναμη θέση, ώστε να μην έχει ισχυρή φωνή και να μην μπορεί να επιβάλλει τα δίκαια που την αφορούν, ενώ στην ανακάλυψη του πλούτου της, μόνο με την ευγενή σύμπραξη τρίτων ξένων μπορεί να τον εκμεταλλευτεί και μόνο υπό τους τιθέμενους όρους των!! Έχουμε χρέος επομένως να δούμε πιο καθαρά που πηγαίνουν τα πολιτικά πράγματα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, πολύ περισσότερο μετά την έκβαση των ευρωεκλογών και τη ταυτόχρονη εξαγγελία των εθνικών εκλογών που δεν μπορεί παρά να γίνουν την 7η Ιουλίου.

«Μωραίνει ο κύριος ους βούλεται απολέσαι» , γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά όταν η Ελλάδα μειώνει συνεχώς τις δαπάνες της .
Μέσα σε μια τετραετία μείωσε τις αμυντικές δαπάνες από 7 δις σε 3,5 γιατί πώς να το κάνουμε βλέπετε η χώρα μας έχει και τους φίλους και εταίρους δανειστές να ξεπληρώσει και εναποθέτει τις ελπίδες της στη βοήθεια οργανισμών όπως ο ΟΗΕ ο οποίος δε, μετά τα τετελεσμένα γεγονότα μπορεί να συζητά και να καταδικάζει την επί τουλάχιστον 40 Χρόνια διαμορφωμένη κατάσταση όπως και το ΝΑΤΟ.
Αν άλλως είχαν τα πράγματα, τόσο Κυβέρνηση όσο και Αντιπολίτευση θα γνώριζαν αυτό που από τα χρόνια του Θουκυδίδη ακόμα είναι γνωστό, δηλαδή τι ; ότι κανείς, θα πρέπει να είναι έτοιμος ώστε να μην χρειαστεί να υποχωρήσει τόσο όσο η αδυναμία του θα του επιτρέψει.

 *******

'Αλλες δημοσιεύσεις

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad