Nea Polit.jpgΥποστήριξη

Της

ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

των Πατριωτικών Δημοκρατικών  Πολιτικών Δυνάμεων

Αθήνα 5-8-2020

Στην Χώρα μας, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε εγκαθίδρυσε το πολιτικό σύστημα εξουσίας που εξυπηρετεί άριστα τις στενές του πολιτικές επιδιώξεις, ώστε το Κράτος να έχει πάντα συνέχεια και μέσω της προβαλλόμενης ιδεολογίας να εξασφαλίζει την ύπαρξή του και να υπηρετεί άριστα και τον ξένο παράγοντα, ανεξαρτήτως κόστους για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τον ελληνικό Λαό όμως, τον ενδιαφέρει όχι μόνο η συνέχεια του Κράτους, αλλά η συνέχεια της κοινωνίας, σε ισχυρή και δημιουργική Ελλάδα .

Τα μνημόνια απέδειξαν σε όλους, στο πλαίσιο, είτε της φιλελεύθερης, είτε της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας, είτε του αριστερού διεθνιστικού φιλελευθερισμού, ότι, στόχος  είναι η Συσσώρευση – Υπερσυγκέντρωση του χρήματος από τους λίγους για να δίνουν εργασία στους πολλούς, προς βελούδινη εκμετάλλευση αυτών τούτων των εργαζόμενων, αλλά και του πλούτου που παράγεται παντοιοτρόπως, και ούτω καθεξής.

Απεδείχθη ακόμη ότι ο αντιμνημονιακός λόγος και οι παραμνημονιακές δυνάμεις, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ως βασιλικότεροι του βασιλέως, ήταν δυνάμεις των μνημονίων, και εκτός των άλλων, έχουν πολύ μεγάλη την ευθύνη για την επάνοδο στην πρώτη γραμμή των πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται κατά βάση και κυρίως, μετά την μεταπολίτευση, για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ο Λαός. Οι δυνάμεις αυτές παρουσιάζονται ως λυτρωτές και φυσικά οι υπερασπιστές της συνέχειας του κράτους, σαν να μην συνέβη τίποτα σ’ αυτή τη χώρα και το Λαό μετά το 2000 -2010 έτους έναρξης της δεκαετούς βαρβαρότητας των Μνημονίων μέχρι σήμερα!.

Η Νέα Πολιτική θεωρεί ότι οι καιροί απαιτούν τη Ενότητα όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων , ως τον μοναδικό τρόπο που εξασφαλίζει την πτώση του φαύλου πολιτικού σύστημα εξουσίας στην Πατρίδα μας. Κατά συνέπεια η Νέα Πολιτική, Κίνημα Δημοκρατικής και Κοινωνικής Ανανθέσμισης υποστηρίζει την Ενωτική Πρωτοβουλία για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων προς τον Ελληνικό Λαό, με κοινή κάθοδο προς τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν, ώστε τη την ευθύνη να αναλάβει ο ελληνικός Λαός.

Λυδία λίθος της συμπόρευσης αυτής και της συνεργασίας, κοινός παρονομαστής της Ενότητας των Πατριωτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων είναι η απαλλαγή της χώρας και του ελληνικού λαού από την υποτέλεια και τον ευρωπαϊκό οικονομικό ζυγό, την αναδόμηση των κοινωνικό-οικονομικών δομών της και την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας με Αναθέσμιση παντού και την προβολή της συνέχεια της Κοινωνίας με κράτος δικαίου.
|

Είμαστε μπροστά στο νέο κοινό Αγώνα όλων των Πατριωτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων, για την πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα, για την Οικονομική ευμάρεια των Ελλήνων, για τη Δικαιοσύνη, για την Υγεία και την Παιδεία, την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και   αντιμετώπιση της εξ ανατολών υποκεινούμενης λαθρομετανάστευσης χιλιάδων στην Πατρίδα μας που έγινε ξέφραγο αμπέλι .

               Η Νέα Πολιτική στηρίζει την Ενωτική Πρωτοβουλία

nea


Ανακοίνωση

Από τις τελευταίες πολιτικές διεργασίες διαφόρων σχηματισμών και «καλέσματα», όπως από ενωρίς εντοπίσαμε δεν υπήρξε έδαφος συμπόρευσης των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων για κοινή εκλογική δράση με πρόγραμμα κοινού παρονομαστή.

Οι εκλογές αυτές μόνο με μια συγκροτημένη παρουσία των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, θα μπορούσε να καταστούν ευκαιρία αποδόμησης του σαθρού πολιτικού συστήματος. Τούτο πέραν των άλλων, δεν κατέστη δυνατό και από ότι φαίνεται θα είναι δύσκολο να καταστεί και στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, γιατί στις δυνάμεις αυτές εμφιλοχωρούν εγγενείς αδυναμίες, τόσο ιδεοληψιών, είτε εξ αριστερών είτε εκ δεξιών, όσο και παθογένειες και πολιτικά βιώματα εκ της ακολουθίας του πολιτικού συστήματος.


Η Νέα Πολιτική οφείλει και με τη δράση της αλλά και με τη σιωπή να δεικνύει το Νέο και να πλάσει αυτό το οποίο την καθιστά αναγκαιότητα απέναντι στο παλιό και το άχρηστο, που αργά η γρήγορα θα πάει στην άκρη.


Οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε τον εναλλακτικό πόλο και πρώτα απ’ όλα και κύρια, σε όλη την έκταση αυτού που προτείνουμε ως Νέα Πολιτική: την ανάδειξη του Θεσμικό -Οικονομικού προβλήματος, στο πλαίσιο του σύγχρονου καπιταλισμού και τις συνέπειες της συμβατικής θεσμίσεως της λεγομένης Ευρώπης και της κατ’ ιδιώνυμο τρόπο εγκαθιδρύσεως της διεθνούς ολιγαρχίας και των Τραπεζιτών.


Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στην εποχή της μνημονιακής Επιτροπείας στην Ελλάδα της φαινομενικής και όχι πραγματικής και ανεξάρτητης εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ο Ελληνικός Λαός, δυστυχώς θα κληθεί να συνεχίσει την φόρου υποτέλεια και την υπανάπτυξη.


Είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βιώσουμε πολύ σύντομα όχι μόνο το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και το πρόβλημα ύπαρξής μας ως έθνος.


Πέραν τούτων στο πλαίσιο αυτής της απόλυτης οικονομικής αδυναμίας της χώρας, θα πυκνώνουν οι κίνδυνοι και στα εθνικά θέματα για τα οποία απαιτείται ειδική και σε βάθος ανάλυση και χειρισμοί.


Αντιμετωπίζοντας λοιπόν την κατάσταση με νηφαλιότητα, η πολιτική μας στάση μας ωθεί σε αυτές τις εθνικές εκλογές να είμαστε απολύτως συνεπείς τόσο ως προς αυτά που πρεσβεύουμε ως ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όσο και ως προς την αρχήθεν εξαγγελία μας, περί της αναγκαιότητας συμπόρευσης των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή.


Η ιστορική εμπειρία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι ο αγώνας είναι συνεχής και μεγάλος για να γίνουν αντιληπτά τα όσα πρεσβεύουμε στο πλαίσιο και των διαμορφούμενων συνθηκών.

Ο Λαός μας και έμπειρος είναι και υπεύθυνος είναι, να πράξει για το συμφέρον του, για το συμφέρον της Πατρίδας.

nea

Ανακοίνωση

Από πολύ νωρίς, τουλάχιστον από το Μάιο του 2018, εργαζόμαστε με πάθος για την Ενότητα των Πατριωτικών Δυνάμεων και των προσωπικοτήτων εκείνων που εκφράστηκαν στην πράξη υπέρ των δικαίων του Λαού, από την τυπική έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, στη συνέχεια στο Δημοψήφισμα του 2015 και γενικότερα στη συνέχεια ενάντια στα Μνημόνια. Δηλαδή με όλους όσους δεν στήριξαν τα πολιτικά κόμματα τα οποία εγκαθίδρυσαν τα μνημόνια, με τις άκυρες Δανειακές Συμβάσεις, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και τους Διεθνείς κανόνες Δικαίου και του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε βάρος του Λαού και του Έθνους.

Από την προσπάθεια αυτή προέκυψε ώριμα και μετά από δημόσιο διάλογο (15-10-2018 και 30-1-2019), το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης Νέα Πολιτική συνεχίζοντας τον αγώνα για την πολυπόθητη συνεργασία των Πατριωτικών Δυνάμεων. Στον αγώνα αυτόν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με όλα σχεδόν τα αντιμνημονιακά κόμματα, τις διάφορες συλλογικότητες της ίδιας κατεύθυνσης, αλλά και τις οντότητες που δημιουργήθηκαν ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν πάρα πολλές, αρκετά κοπιαστικές, αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Πολλά ήταν όμως και τα διάφορα προσκόμματα και οι αλυσιτελείς συζητήσεις που έγιναν, μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 που κοινοποιήσαμε το κείμενο Ενότητα των Πατριωτικών δυνάμεων απαιτούν οι καιροί!! .

Στο Κείμενο αυτό μεταξύ άλλων τονίζαμε: «Σήμερα οι Πατριωτικές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έχουν χρείαν καμιάς ταξικής ιδεολογίας, όπως τεχνηέντως κάποιοι αριστερόστροφοι όψιμοι πατριώτες επιδιώκουν να πλασάρουν στον Δημοκρατικό Πατριωτικό κόσμο, προσδοκώντας βεβαίως το ελάχιστο περιχαρακωμένο πολιτικό όφελος. Την Ενότητα όμως, που απαιτούν οι καιροί, για να διεμβολιστεί το φαύλο σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, δεν την εξασφαλίζει ούτε ο αναδυόμενος ταξικός πατριωτισμός , ούτε η αριστερόστροφη λογική των δήθεν Πατριωτικών Δυνάμεων[...]».

Το Κίνημα Νέα Πολιτική Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης και από τη θέση αυτή, Δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι :
Δεν συμμετέχει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, επειδή θα ήταν ασυνέπεια να αγωνίζεται για την Ενότητα των εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν και να θέτει το Λαό σε διαίρεση με ένα επιπλέον κόμμα, έτσι που αντί να λειτουργήσει συλλογικά κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, τελικά αν αποφάσιζε την αυτόνομη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές, να δείχνει ότι λειτουργεί προς όφελος του ίδιου του συστήματος.

Τονίζουμε εκ νέου ότι: «τη λογική του διαίρει, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, οι Έλληνες την έζησαν σχεδόν 40 χρόνια τώρα, με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα και τον αφανισμό τόσο της εργατικής όσο της μεσαίας, αλλά και της μεγαλύτερης τάξης στην Ελλάδα». .

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Οφείλουμε ακατάπαυστα να επιδιώξουμε την ενότητα του Λαού, με τις εξετάσεις που δίνουμε για την ενότητα πρώτα τη δική μας, είτε ως πρόσωπα είτε ως οντότητες, αφού:

Έχουμε μπροστά μας σοβαρά πολιτικά προβλήματα, όπως είναι το εθνικό έγκλημα των Πρεσπών, για το οποίο οφείλει να μιλήσει ο Λαός, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός κληρονόμος της ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας και των Ελλήνων.

Έχουμε μπροστά μας σοβαρά εθνικά θέματα, που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής Επικράτειας και του Ελληνισμού, Θράκη- Αιγαίο – Βόρεια Ήπειρος, Κύπρος.

Έχουμε μπροστά μας την κατοχική μορφή ζωής του Έλληνα και της Ελληνίδας, που επέβαλαν οι εξ αριστερών εθνομηδενιστές και οι εκ δεξιών συνοδοιπόροι τους μνημονιακοί νεοφιλελεύθεροι και κατέστησαν τους Έλληνες φόρου υποτελείς, με δυσβάστακτο χρέος, με ματωμένα πλεονάσματα, μέχρι το 2060 και γενικά τη Χώρα σε εκποίηση και υποθήκευση μέχρι το 2015.

Έχουμε μπροστά μας την τραγική συνύπαρξη της πατρίδας μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, με τους ιδιωτικούς οικονομικούς μηχανισμούς της να απομυζούν την οικονομία της χώρας μας, μέσα από την ευφάνταστη λειτουργία του δήθεν κοινού νομίσματος και την υπαγορευμένη δημοσιονομική πολιτική σταθερότητας, δηλαδή την αιώνια λιτότητα υπέρ των Ισχυρών της ΕΕ.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωζώνης είναι Ηλίου φαεινότερο ότι χειραγώγησαν προς ίδιον όφελος, από την έκδοση και την κυκλοφορία του Ευρώ, τις οικονομίες των υπολοίπων χωρών του Νότου της Ευρώπης και γι’ αυτό δεν θα εκπλαγούμε, όταν δεν θα εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντά τους, να προβούν και στη διάλυση της Ευρωζώνης. Η συγχώνευση άλλωστε δύο γερμανικών τραπεζών Deutche Bank και Commerz bank αυτό προμηνύει!

Αυτοί είναι οι σπουδαίοι λόγοι για τους οποίους εμείς θα επιμείνουμε να αγωνιζόμαστε, τουλάχιστο μέχρι τις Εθνικές Εκλογές, στο μοναδικό δρόμο που κατανοούμε και πιστεύουμε ότι είναι αυτός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού και του Έθνους και δεν είναι άλλος από αυτόν της Ενότητας σε ίση βάση, των Πατριωτικών και Αντιμνημονιακών Δυνάμεων

Εμείς η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θεωρούμε χρέος μας να παλέψουμε για την συγκρότηση της μεγάλης Πατριωτικής Ενότητας, γιατί μόνο μια Ενότητα αυτής της μορφής μπορεί να δώσει τη λύση που περιμένει ο ελληνικός Λαός.

Το τονίζουμε και το κάνουμε γνωστό από τώρα ότι, στο εξής δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για κανέναν, είτε κόμμα, είτε συλλογικότητα, είτε πρόσωπο, που δεν θα ανταποκριθεί θετικά στο γενικό προσκλητήριο που θα σημάνει , για να προσφέρει υπηρεσίες στον υποδουλωμένο Λαό και στη λαβωμένη ελληνική Πατρίδα.

Το Κίνημα Νέα Πολιτική
Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης, παραμένει στις επάλξεις του Αγώνα για το πεδίο των Εθνικών εκλογών. Οι εκλογές αυτές θα συγκροτήσουν τη νέα Βουλή των Ελλήνων. Μιας Βουλής που θα είναι ο χώρος νομοθετικής μάχης για το μέλλον και την εθνική συνέχεια των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού και του Έθνους.


 
Πολιτικό Συμβούλιο  της Νέας Πολιτικής

 

*****

Αθήνα 1 Μαίου 2019

Ανακοίνωση

Η χώρα μας έχει λεηλατηθεί, κάθε θεσμική έννοια των δικαιωμάτων της εργασίας  έχουν ευτελιστεί.

Η Πρωτομαγιά για μας είναι  Ημέρα Μνήμης, αλλά και αφετηρίας νέων Αγώνων θεσμικής αναγέννησης της Πατρίδας μας και ανάστασης του λαού μας.

Είμαστε μπροστά σε νέους Αγώνες απελευθέρωσης των Ελλήνων απ' τον Ευρωπαϊκό οικονομικό Ζυγό και το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο για πραγματική Δημοκρατία της κοινότητας, που αποτελεί την αντίσταση φύσει τόσο στον εθνομηδενισμό όσο και στο φασισμό.

Είμαστε μπροστά σε νέους αγώνες για την Οικονομική ευμάρεια, με Αναθέσμιση των κοινωνοικοοικονομικών δομών, την οποία δικαιούται ο Λαός μας, για τη Δικαιοσύνη , για την Υγεία και την Παιδεία!!

Είναι καιρός για την Αναθέσμιση Παντού για την Πολιτεία των Ελλήνων, για το Κοινόν των Ελλήνων στην Ελλάδα και στην Οικουμένη!!

Το Κίνημα Νέα Πολιτική 
Εύχεται σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.