logo Nea Politiki 01


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27-7-2023

Για τον το Λαό μας και σήμερα, παραμένει ως Αίτημα η Εθνική ανεξαρτησία και η απελευθέρωση από τον σύγχρονο οικονομικό ζυγό, τη σύγχρονη μάστιγα με τη μορφή της καθολικής υποτέλειας. Εξίσου σημαντικά αποτελούν και μέγιστα εθνικά συμφέροντα είναι η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας, η μη ταπείνωσή της στη διεθνή διπλωματία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η Δικαιοσύνη η πρόοδος και ευημερία των Ελλήνων στον ίδιο τον τόπο τους.

Απαίτηση των καιρών η ορθή και δίκαιη λειτουργία του Κράτους, καθώς και η επανασύνδεση Κοινωνίας και Πολιτείας.

Η περιφερειακά αποκεντρωμένη δημοκρατική κοινωνία, της κοινότητας το Πολιτειακό Κοινόν, η περιφέρεια μπορεί να είναι μια κοινωνία που να αποτελέσει μοναδική αντίσταση στον σύγχρονο, ολιγαρχικό καπιταλισμό της παγκοσμιοποίησης. Ο τύπος της κοινωνίας όπου, αντί να επιβάλλεται ο προγραμματισμός της ιδιωτικής διευθυντικής ελίτ, να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας γνήσιος δημοκρατικός, κοινωνικός προγραμματισμός, χωρίς την κυριαρχία καμιάς μορφής κατεστημένου γραφειοκρατικού ή άλλου, με εθνική ανεξαρτησία και συνειδητή επιδίωξη αρθρωμένων και συναινετικών κοινωνικών σκοπών. Με τον Κοινοτικό Δημοκρατικό Προγραμματισμό, κατά συνέπεια, απαντάται ευθέως στο πολιτικό ερώτημα Ποιός για Ποιόν; ποιος αποφασίζει δηλαδή για ποιόν και αυτός που αποφασίζει είναι ο Πολίτης.

Ο κοινοτισμός, κατά τρόπο ώριμο πλέον, θέτει και πολιτικά το μεγάλο Αίτημα της ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της Δικαιοσύνης και της Αναθέσμισης των κοινωνικο-οικονομικών δομών, και προσδιορίζει τους άξονες μιας ανακατανομής της εξουσίας μέσω ενός περιφερειακού αμφικτίειν, την Περιφερειακή Πολιτειακή Κοινότητα, η οποία όπως τονίζεται θα εξαφανίσει το πολιτικό κατεστημένο εξουσίας. Δημοκρατικός αποκεντρωμένος προγραμματισμός περιφερειακής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με την παραγωγή προϊόντων τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνον για την εσωτερική αγορά, αλλά για τη διεθνή αγορά, πεμπτουσία του όλου σχεδίου ανάπτυξης της εθνικής παραγωγικής βάσης .

Η κοινότητα αποτελεί πλαίσιο δικαίωσης της πραγματικής Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού, λογική κοινού πολιτισμού ηθών και εθίμων, της πλουραλιστικής και πολυκεντρικής Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό συνεργάζονται και ξαναβρίσκουν το νόημά τους τόσο το σύγχρονο όσο και η παράδοση. Έτσι γεννιέται ο τοπικός πολιτισμός που αποτελεί αντίσταση στη σύγχρονη πολιτιστική ομοιομορφία, στον σύγχρονο πολιτισμικό φασισμό. Αλλά προάγεται και η τεχνολογία, η βιομηχανία, η επιχειρηματικότητα, με συζευγμένα τα τοπικά και τα διεθνή χαρακτηριστικά και με επίκεντρο την πρωτοτυπία και την αποτελεσματικότητα.

IMG 4842

Η «Νέα Πολιτική» Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης, στην πορεία της χώρας προς τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο των ανωτέρω αρχών, εκτιμά ότι η Παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» της οποίας ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τις πληροί απόλυτα και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξη της σε αυτήν . Εκτιμά δε και αναγνωρίζει το Ήθος και τη διαχρονική προσφορά του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στο Θεσμό της Αυτοδιοίκησης, την οποία έχει δειχθεί υπηρετεί με αφοσίωση.

Κατά τούτο η «Νέα Πολιτική», καλεί εκτός από τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης και κάθε δημοκράτη – πατριώτη κάτοικο της Αττικής να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Παράταξη του Γιάννη Σγουρού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», για το καλό της Περιφέρειας Αττικής και των πολιτών της. Είμαι βέβαιο πως ο Γιάννης Σγουρός θα τιμήσει την υποστήριξη που θα λάβει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως τούτο εξασφαλίζει η πορεία του μέχρι τούδε .

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης

                 Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας 

       Δημήτρης Παναγιωτόπουλος                         Δημήτρης Κυπριώτης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Δικηγόρος            Στρατηγός ε.α 

logo Nea Politiki 02ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 28-4-2023

Το Κίνημα Νέα Πολιτική Δημοκρατικής και κοινωνικής ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗΣ, με βαθειά δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία στη βάση της «Κοινότητας, του Κοινού του Δημοκρατικού Συμφέροντος της Πατρίδος, των Ελλήνων και του Ανθρωπισμού», προσπάθησε επί μακρόν για τη συνεργασία και την Ενότητα των Κομμάτων, κινημάτων και συλλογικοτήτων που   διαπνέονται με ανάλογες αρχές, σύμφωνα με τον πόθο που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες.

Με όσους εκ των παραπάνω δήλωναν ότι ενστερνίζονται δημοκρατικές και πατριωτικές αρχές για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης του Πρωτογενούς τομέα της Οικονομίας, την ανάγκη κοινωνικοοικονομικής αναδόμησης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού Προβλήματος και της αποικιακής μετανάστευσης,   η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Ενιαίου Ψηφοδελτίου, στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

Η προσπάθεια αυτή ύστερα από ατέρμονες συζητήσεις, στη βάση της ισότητας και των συμφωνημένων πολιτικών, με σκοπό τη σύσταση ενός ευρέως Μετώπου Πολιτικών Δυνάμεων, κατέληξε στην πρώτη Εθνική Συνέλευση στις 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Polis Grand Hotel με το κεντρικό σύνθημα, «Ήρθε η ώρα του Λαού»!

Σημειώνεται ότι, η προσπάθεια αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή κομμάτων και κινημάτων πάνω από 40 και 60 παρισταμένων προσωπικοτήτων, που όμοιά της είχε να παρουσιαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Όμως παρά την μέγιστη και καρποφόρα επιτυχία αυτής με την Σύγκληση της επιτυχούς κατά κοινή ομολογία όλως μεγάλης Συνέλευσης όλων, οι σύγχρονοι και διαχρονικοί διαλύτες αυτών των προσπαθειών, κατέστρεψαν εν τη γενέσει του και αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα, με τις μετέπειτα ενέργειές τους και την συνέντευξη τύπου δύο εξ όσων είχαν συμμετάσχει στις 9 -2-2023 στην ΕΣΗΕΑ ερήμην όλων των υπολοίπων, οι οποίοι μετά τον εκδηλωμένο «έρωτά τους», διαλύθηκαν φευ προ των εκλογών.

Η απογοήτευση υπήρξε δικαιολογημένη, παρά ταύτα όμως η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν «κατέθεσε τα όπλα» και συνέχισε τις προσπάθειές της μέχρι και την παραμονή της ημερομηνίας κατάθεσης Δήλωσης συμμετοχής στις εκλογές στον Άρειο Πάγο στις 26-4-2023, επειδή θεωρούσαμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα μπορούσε η τελευταία προσπάθεια να κάνει αισθητή τη δυναμική της στο πολιτικό στερέωμα. Τούτο δε, διότι θα συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα σοβαροί, γνωστοί και κυρίως αξιόπιστοι εταίροι, και προσωπικότητες με διακριτή την παρουσία τους στα δημόσια πράγματα της χώρας. Φάνηκε όμως ότι τελικώς ήταν αργά για να ξεπεραστούν ακόμη και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Έτσι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προσπαθειών μας , καθιστώντας μας σοφότερους με τη ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πλέον ώριμη και σε πλήρη ετοιμότητα με τις ΔΙΚΕΣ της δυνάμεις σε αναμονή του δευτέρου γύρου των εκλογών αφού το πλέον σίγουρο είναι να υπάρξουν , όταν οι εκλογές της 21ης Μαΐου οδηγούνται φανερά σε αδιέξοδο. Την εικόνα αυτή στερεοποιεί η κάθοδος των «μυρίων» κομμάτων στην αρένα των εθνικών εκλογών με το άρθρο 37 του Συντάγματος να εκδικείται την απλή αναλογική αφού αυτή δεν συνάδει με τους ορισμούς αυτού. Το πολιτικό τοπίο όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, γίνεται φανερό ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και απαιτεί μεγάλες συναινέσεις, και διαπραγματεύσεις κυβερνητικής προοπτικής, που όμως αυτές σκοντάφτουν στα τριήμερα των ερευνητικών εντολών που το μόνο σίγουρο το οποίο διασφαλίζεται είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές .

Τα μεγάλα όμως εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που ελλοχεύουν και απειλούν την Ελλάδα και τους Έλληνες μας θέτουν προ των ευθυνών και της ετοιμότητας για τον επικείμενο εκλογικό αγώνα, ώστε στέρεα και με υγιείς δυνάμεις να αντιμετωπιστούν.

Για την ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κυρίαρχος και στρατηγικός στόχος του Έθνους οφείλει να είναι η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η απελευθέρωση της χώρας και του Ελληνικού Λαού, από την εξάρτηση και τον οικονομικό ζυγό που έχει επιβληθεί στη χώρα με παράλληλη Αναθέσμιση των κοινωνικό-οικονομικών δομών της και κατάργηση κάθε υποχρεωτικότητας και ακαταδίωκτου αρχών και υπευθύνων με άλλοθι την πανδημία του COVID 19..

Στον ορίζοντα αυτό η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επιμένει ότι οι πολιτικές δυνάμεις που συνωστίζονται για την κατάληψη της εξουσίας, έχουν δώσει εξετάσεις στη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν ψηφίσει από κοινού καταστροφικά Μνημόνια και έχουν διαπράξει το εθνικό έγκλημα ανατροπής της βούλησης του Λαού το 2015 με το ιστορικό Δημοψήφισμα του 62,3% ΟΧΙ στις συμβάσεις χρέους και των μνημονίων των ξένων και όλοι μαζί το ανέτρεψαν Πραξικοπηματικά. Έχουν επομένως όλοι αυτοί   ευθύνη για τη σημερινή εξαθλίωση της χώρας με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2115 και με την υποχρέωση να υπάρχει 2,5% πλεόνασμα μέχρι το 2060 για να αποδίδεται στους ξένους δανειστές που απομυζούν την ελληνική οικονομία, με το γ’ και ποιο σκληρό Μνημόνιο

Για τους λόγους αυτούς κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά για το τι θα πράξει με τη ψήφο τους πριν φτάσει στην κάλπη και γιατί όπως τονίζεται και από σύγχρονο φιλόσοφο ο Λαός δεν θα δικαιολογείται γιατί δεν είναι νήπιο.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω και μετά τις εκλογές αυτές η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με λόγο και έργο να προβάλλει σθεναρά ότι η Ελλάδα της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και του Αιώνιου Πολιτισμού αποτελεί το μέλλον για τους Έλληνες αλλά και την οικούμενη ολάκερη.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Δημοκρατικής κοινωνικής Αναθέσμισης© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.