Νέα Πολιτική - Περιφερειακές Εκλογές

logo Nea Politiki 01


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27-7-2023

Για τον το Λαό μας και σήμερα, παραμένει ως Αίτημα η Εθνική ανεξαρτησία και η απελευθέρωση από τον σύγχρονο οικονομικό ζυγό, τη σύγχρονη μάστιγα με τη μορφή της καθολικής υποτέλειας. Εξίσου σημαντικά αποτελούν και μέγιστα εθνικά συμφέροντα είναι η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας, η μη ταπείνωσή της στη διεθνή διπλωματία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η Δικαιοσύνη η πρόοδος και ευημερία των Ελλήνων στον ίδιο τον τόπο τους.

Απαίτηση των καιρών η ορθή και δίκαιη λειτουργία του Κράτους, καθώς και η επανασύνδεση Κοινωνίας και Πολιτείας.

Η περιφερειακά αποκεντρωμένη δημοκρατική κοινωνία, της κοινότητας το Πολιτειακό Κοινόν, η περιφέρεια μπορεί να είναι μια κοινωνία που να αποτελέσει μοναδική αντίσταση στον σύγχρονο, ολιγαρχικό καπιταλισμό της παγκοσμιοποίησης. Ο τύπος της κοινωνίας όπου, αντί να επιβάλλεται ο προγραμματισμός της ιδιωτικής διευθυντικής ελίτ, να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας γνήσιος δημοκρατικός, κοινωνικός προγραμματισμός, χωρίς την κυριαρχία καμιάς μορφής κατεστημένου γραφειοκρατικού ή άλλου, με εθνική ανεξαρτησία και συνειδητή επιδίωξη αρθρωμένων και συναινετικών κοινωνικών σκοπών. Με τον Κοινοτικό Δημοκρατικό Προγραμματισμό, κατά συνέπεια, απαντάται ευθέως στο πολιτικό ερώτημα Ποιός για Ποιόν; ποιος αποφασίζει δηλαδή για ποιόν και αυτός που αποφασίζει είναι ο Πολίτης.

Ο κοινοτισμός, κατά τρόπο ώριμο πλέον, θέτει και πολιτικά το μεγάλο Αίτημα της ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της Δικαιοσύνης και της Αναθέσμισης των κοινωνικο-οικονομικών δομών, και προσδιορίζει τους άξονες μιας ανακατανομής της εξουσίας μέσω ενός περιφερειακού αμφικτίειν, την Περιφερειακή Πολιτειακή Κοινότητα, η οποία όπως τονίζεται θα εξαφανίσει το πολιτικό κατεστημένο εξουσίας. Δημοκρατικός αποκεντρωμένος προγραμματισμός περιφερειακής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με την παραγωγή προϊόντων τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνον για την εσωτερική αγορά, αλλά για τη διεθνή αγορά, πεμπτουσία του όλου σχεδίου ανάπτυξης της εθνικής παραγωγικής βάσης .

Η κοινότητα αποτελεί πλαίσιο δικαίωσης της πραγματικής Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού, λογική κοινού πολιτισμού ηθών και εθίμων, της πλουραλιστικής και πολυκεντρικής Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό συνεργάζονται και ξαναβρίσκουν το νόημά τους τόσο το σύγχρονο όσο και η παράδοση. Έτσι γεννιέται ο τοπικός πολιτισμός που αποτελεί αντίσταση στη σύγχρονη πολιτιστική ομοιομορφία, στον σύγχρονο πολιτισμικό φασισμό. Αλλά προάγεται και η τεχνολογία, η βιομηχανία, η επιχειρηματικότητα, με συζευγμένα τα τοπικά και τα διεθνή χαρακτηριστικά και με επίκεντρο την πρωτοτυπία και την αποτελεσματικότητα.

IMG 4842

Η «Νέα Πολιτική» Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης, στην πορεία της χώρας προς τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο των ανωτέρω αρχών, εκτιμά ότι η Παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» της οποίας ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τις πληροί απόλυτα και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξη της σε αυτήν . Εκτιμά δε και αναγνωρίζει το Ήθος και τη διαχρονική προσφορά του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στο Θεσμό της Αυτοδιοίκησης, την οποία έχει δειχθεί υπηρετεί με αφοσίωση.

Κατά τούτο η «Νέα Πολιτική», καλεί εκτός από τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης και κάθε δημοκράτη – πατριώτη κάτοικο της Αττικής να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Παράταξη του Γιάννη Σγουρού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», για το καλό της Περιφέρειας Αττικής και των πολιτών της. Είμαι βέβαιο πως ο Γιάννης Σγουρός θα τιμήσει την υποστήριξη που θα λάβει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως τούτο εξασφαλίζει η πορεία του μέχρι τούδε .

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης

                 Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας 

       Δημήτρης Παναγιωτόπουλος                         Δημήτρης Κυπριώτης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Δικηγόρος            Στρατηγός ε.α 

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.