Διακήρυξη - Θέσεις

logo Nea Politiki 02

Ι. Πολιτικές Διαπιστώσεις

Είναι ιστορικά αληθές και σχεδόν κοινά αποδεκτό πως σκληρές δοκιμασίες στο παρελθόν εμπόδισαν τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους, αλλά και τους απαραίτητους μετασχηματισμούς της κοινωνίας. Ασφαλώς αυτή η διαπίστωση δεν εξιλεώνει κυβερνήσεις που από τη μεταπολίτευση και μετά κάθε άλλο παρά άμοιρες ευθυνών ήταν και εξακολουθούν να είναι.

Η βαθειά και πολύμορφη κρίση της μεταπολιτευτικής περιόδου και ιδιαίτερα της μνημονιακής, ανέδειξαν ανάμεσα στα άλλα και τη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Όμως επέφεραν και άλλες συνέπειες, μία από τις οποίες είναι η μη συμμετοχή της κοινωνίας στην πολιτική ζωή της χώρας.

Κράτος και κοινωνία έχουν αποσυνδεθεί, παραποιώντας με αυτό τον τρόπο τις βασικές συνιστώσες της πολιτικής αλληλεγγύης, της προόδου, της εθνικής συνεννόησης και της συναίνεσης. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός έχουν τεθεί υπό καθεστώς κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας, σε αιώνια οικονομική ομηρεία και μνημονιακή επιτροπεία, που πρόκειται να διαρκέσουν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και να επιτείνουν περαιτέρω τις έντονες αντιθέσεις μεταξύ Πολιτών και Πολιτείας.

Η Ελληνική Πολιτεία φαίνεται πλέον στραμμένη στην εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών, όχι όμως και στην αναδιάρθρωση και αναθέσμιση δηλαδή την αλλαγή και την σύσταση εκείνων των θεσμών που από όλους θεωρούνται επειγόντως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας.

Αίτημα, και σήμερα, παραμένει η Εθνική ανεξαρτησία και η απελευθέρωση από τον σύγχρονο οικονομικό ζυγό, τη σύγχρονη αυτή μάστιγα με τη μορφή μιας καθολικής υποτέλειας. Άλλα αιτήματα εξίσου πολύ σημαντικά που αποτελούν μέγιστα εθνικά συμφέροντα είναι η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας, η μη ταπείνωσή της στη διεθνή διπλωματία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η Δικαιοσύνη η πρόοδος και ευημερία των Ελλήνων στον ίδιο τον τόπο τους.

Η Κύρια Πολιτική προβληματική που προβάλλεται σήμερα είναι:
α) Το σύγχρονο παγκόσμιο σύστημα της οικονομίας και ο άνθρωπος,
β) Το εθνικό κράτος και η οικονομία μέσα σε παγκόσμιες και περιφερειακές οντότητες,
γ) Η δομή της πολιτικής εξουσίας, η δημοκρατία και η δυνατότητα του πολίτη να παρέμβει στη διαμόρφωση των όρων της οικονομικής, κοινωνικής, και άλλης μορφής ζωής.
δ) Η περίπτωση της χώρας μας στην ΕΕ και το Ευρώ, μετά την επιβολή των Μνημονίων, τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων με το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη.

ΙΙ. Κυρίαρχα πολιτικά προβλήματα για τη χώρα μας σήμερα είναι:

• Η αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας, που επέτρεψε στους δανειστές, την ΕΕ μαζί με το ΔΝΤ να υποδουλώσουν τον Ελληνικό Λαό και την χώρα στα ξένα συμφέροντα επί μακρόν με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσία της χώρας.
• Τα αχρεωστήτως βάρη που επιβλήθηκαν στο Λαό, με τον ύπουλο τρόπο σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, με τα μνημόνια και τις άκυρες διεθνείς οικονομικές συμβάσεις, έξω και πέρα από τις διατάξεις του Συντάγματος, πραξικοπηματικά. Διαλύθηκε έτσι κάθε κοινωνικό δικαίωμα και δικαίωμα Κοινωνικής Πρόνοιας για τον ελληνικό Λαό
• Το φιάσκο των διεθνών δανειακών συμβάσεων, όπως και η συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργίας νέου Έθνους υπό το όνομα Βόρεια Μακεδονία και της απεμπόλησης των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι διαγράφεται κίνδυνος ακόμα και εδαφικού ακρωτηριασμού με τις ανοικτές απειλές από τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία και όχι μόνο, αφού όλα τα γεωπολιτικά υποσυστήματα της χώρας, Δυτική Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αιγαίο και Κύπρος, απειλούνται σοβαρά.
• Η αθρόα εισροή ξένων προσφύγων και η παράνομη μετανάστευση έχει μεταμορφώσει την Ελλάδα, σε άνθρωπο-αποθήκη που είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Το στοίβαγμα ανθρώπινων ψυχών στη χώρα μας, επιβλήθηκε από μια Ευρώπη που μας αντιμετωπίζει ως την «πίσω αυλή» της αλλά και που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως «αλλότριο» πρόβλημα.

Η αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, με αδρανοποίηση του Συντάγματος, επέτρεψε στους δανειστές, την ΕΕ μαζί με το ΔΝΤ να επιβάλουν, κατά διεθνώς παράνομο και ιστορικά πρωτοφανή τρόπο:
(α) Την αλλαγή του χαρακτήρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε κρίση δημοσιονομικού χαρακτήρα και την εκτίναξη του ελληνικού δημόσιου χρέους δια των άκυρων δανειακών συμβάσεων στα 363 δις €.

Οι συμβάσεις αυτές επιβλήθηκαν κατά παραβίαση του Συντάγματος των Ελλήνων, τα προβλεπόμενα στο Διεθνές και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όπου σκοπός τους ήταν ο διαρκής εκβιασμός της χώρας προκειμένου να προωθηθούν πολιτικές σκόπιμης συρρίκνωσης της οικονομίας, εισοδηματικής και εργασιακής εξόντωσης των Ελλήνων και μαζικής εκποίησης του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου του λαού μας.

(β) Την μαζική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Αυτό δηλώνουν τόσο ο εξαναγκασμός σε μετανάστευση όλο και μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων και η πρωτοφανής για τα ελληνικά μεταπολεμικά χρονικά μαζική ανεργία και υποαπασχόληση, όσο και η καταστρεπτική υπογεννητικότητα. Η κλιμακούμενη μείωση πληθυσμού μετά το 2011 είναι ασυγκράτητη, λόγω της ιστορικά πρωτοφανούς για την μεταπολεμική Ελλάδα εκτίναξης των θανάτων, με ιστορικά πρωτοφανή μείωση των γεννήσεων, με μέγιστη απειλή την λαθρομετανάστευσης. Και

(γ) Την επιβολή καθεστώτος μνημονιακής επιτροπείας επί μακρόν. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη να μην λειτουργούν, με βάση το Σύνταγμα, υπέρ των πολιτών, ως όφειλαν, αλλά κατ’ επιταγή των αποφάσεων ξένων κέντρων (Eurogroup), των αποκαλούμενων θεσμών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΙΙΙ. Η Ελλάδα και οι Έλληνες οφείλουν να δώσουν ένα τέλος στο μαρτύριο που τους έχει επιβληθεί

1. Απαίτηση των καιρών είναι η «Νέα Πολιτική», που διασφαλίζει τις αρχές, την ορθή και δίκαιη λειτουργία του Κράτους, καθώς και στην επανασύνδεση Κοινωνίας και Πολιτείας.
Η περιφερειακά αποκεντρωμένη δημοκρατική κοινωνία, της κοινότητας το Πολιτειακό Κοινόν, μπορεί να είναι μια κοινωνία που να αποτελέσει μοναδική αντίσταση στον σύγχρονο, ολιγαρχικό καπιταλισμό της παγκοσμιοποίησης.

Ο τύπος της κοινωνίας όπου, αντί να επιβάλλεται ο προγραμματισμός της ιδιωτικής διευθυντικής ελίτ, να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας γνήσιος δημοκρατικός, κοινωνικός προγραμματισμός, χωρίς την κυριαρχία καμιάς μορφής κατεστημένου γραφειοκρατικού ή άλλου, με εθνική ανεξαρτησία και συνειδητή επιδίωξη αρθρωμένων και συναινετικών κοινωνικών σκοπών.

Ο τύπος της κοινωνίας, όπου με την κατάλληλη θεσμική συγκρότηση την Αναθέσμιση ο Πολίτης θα είναι το Κράτος και θα ολοκληρώνεται μέσα στο κοινωνικό του περιβάλλον αντί να εξουσιάζεται από αυτό. Με τον Κοινοτικό Δημοκρατικό Προγραμματισμό, κατά συνέπεια, απαντάμε ευθέως στο πολιτικό ερώτημα Ποιός για Ποιόν; ποιος αποφασίζει δηλαδή για ποιόν και αυτός που αποφασίζει είναι ο Πολίτης.

Ο κοινοτισμός, κατά τρόπο ώριμο πλέον, θέτει και πολιτικά το μεγάλο Αίτημα της ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της Δικαιοσύνης και της Αναθέσμισης των κοινωνικο-οικονομικών δομών, και προσδιορίζει τους άξονες μιας ανακατανομής της εξουσίας μέσω ενός περιφερειακού αμφικτίειν, την Περιφερειακή Πολιτειακή Κοινότητα, η οποία όπως τονίζεται θα εξαφανίσει το πολιτικό κατεστημένο εξουσίας.

Δημοκρατικός αποκεντρωμένος προγραμματισμός περιφερειακής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με την παραγωγή προϊόντων τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνον για την εσωτερική αγορά, αλλά για τη διεθνή αγορά, πεμπτουσία του όλου σχεδίου ανάπτυξης της εθνικής παραγωγικής βάσης .

Ο δρόμος της «Νέας Πολιτικής» διαμορφώνει τον εθνικό αποκεντρωμένο προγραμματισμό στο πλαίσιο της κοινότητας, της κοινοτικής Πολιτείας, που λειτουργεί αναλογικώς η μεικτή οικονομία, Λυδία λίθο του συστήματος της Νέας Πολιτικής με συνολική Αναθέσμιση. Η κοινότητα αποτελεί πλαίσιο δικαίωσης της πραγματικής Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού, λογική κοινού πολιτισμού ηθών και εθίμων, της πλουραλιστικής και πολυκεντρικής Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό συνεργάζονται και ξαναβρίσκουν το νόημά τους τόσο το σύγχρονο όσο και η παράδοση. Έτσι γεννιέται ο τοπικός πολιτισμός που αποτελεί αντίσταση στη σύγχρονη πολιτιστική ομοιομορφία, στον σύγχρονο πολιτισμικό φασισμό. Αλλά προάγεται και η τεχνολογία, η βιομηχανία, η επιχειρηματικότητα, με συζευγμένα τα τοπικά και τα διεθνή χαρακτηριστικά και με επίκεντρο την πρωτοτυπία και την αποτελεσματικότητα.

2. Οι άξονες αυτής της περιφερειακής κοινοτικής πολιτειακής δομής είναι:

• Η διατήρηση της γης και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων,
• Η δημιουργία παραγωγικής κοινότητας με όλες τις μορφές παραγωγής, περιλαμβανομένων και της βιομηχανίας, της γεωργίας και κτηνοτροφίας.
• Η αποκέντρωση, η εξασφάλιση δηλαδή ενός κόσμου που δεν θα εξαρτά την ύπαρξή του από τις μετακινήσεις, αλλά και μια αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος, κοινωνικού και φυσικού.
• Έρευνα –Καινοτομία –Τεχνολογία

3. Κριτήρια που προσδιορίζουν τους άξονες ανάπτυξης είναι:

α. Η περιφερειακή κοινότητα οφείλει να είναι μια γεωγραφική μονάδα, ένα πλήρες οικοσύστημα, βιοφυσικό και κοινωνικό-πολιτικό σύστημα.

β. Η περιφέρεια πρέπει να είναι προικισμένη με ισορροπημένους φυσικούς πόρους, ανάλογους με τον πληθυσμό, για την επίτευξη κάποιου βαθμού εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής αυτονομίας

γ. Η περιφέρεια είναι αναγκαίο να έχει κοινωνική συνοχή, να είναι κοινωνία του Ανθρώπου της κατανόησης και της αλληλεγγύης .

δ. Η περιφέρεια είναι πολιτική οντότητα, μια Πολιτειακή κοινότητα με δυναμική όχι μόνο μέσα στον εθνικό ορίζοντα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. 5. Η περιφέρεια θα πρέπει να μπορεί να καταστεί επαρκής από την άποψη κοινωνικών, τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διοίκησης, ως πολιτειακή κοινοτική οντότητα και να διαθέτει κοινωνική-ανθρωπιστική δράση. Αυτό που προτείνουμε ως «Νέα Πολιτική» είναι η πραγματική Δημοκρατία της Κοινότητας.

Προτείνουμε τη Δημοκρατία της παραγωγής, του ανθρωπισμού, την οίκοθεν αλληλεγγύη και φιλία! Την Ελληνική Πολιτεία, το κράτος με τη δομή κοινοτήτων, όπου μοιραία το ατομικό συμφέρον υποτάσσεται στο κοινό, δημόσιο συμφέρον. Γιατί το Κοινόν, η κοινότητα είναι αυτή που θέτει αυτοπεριορισμό και τελικώς λειτουργεί με αυτονομία. Αυτή είναι η πραγματική Δημοκρατία, με τους σύγχρονους όρους ζωής, με Πατριωτισμό στον κύκλο της Κοινότητας, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη να ξεπηδούν και όχι να τίθενται ετερόνομα.

Αυτή η μορφή δομής Πολιτείας με τη δέουσα Αναθέσμιση είναι η μοναδική αντίσταση του πολίτη στον σύγχρονο αυτοκαταστροφικό δρόμο της χώρας μας. Απέναντι στο αυταρχικό και βασικά ηγεμονικό και δεσποτικό οργανωτικό σχήμα, που λειτουργεί ως ολιγαρχικός συγκεντρωτισμός, θέτουμε τον Δημοκρατικό αποκεντρωτισμό, για την εξασφάλιση του κοινού συμφέροντος του λαού μας. Έτσι, το περιεχόμενο αυτού του πολιτικού οράματος της Νέας Πολιτικής είναι πραγματικά η δημοκρατική κοινωνία του Ανθρώπου με πατριωτισμό και κοινωνικό όραμα που συνοψίζεται στο πολιτικό σύνθημα Αναθέσμιση τώρα - Δημοκρατία της κοινότητας, το οποίο προβάλλει το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ 99 ΣΤΟΥΣ 100.

IV. Νέα Πολιτική, Ποιοι είμαστε

Για μας Δημοκρατία σημαίνει η συνεχής αλλαγή θεσμών μέσω της εξουσίας των πολιτών, η οποία είναι η μόνη που θέτει την κοινωνία σε μεταβολή-αλλαγή, προς όφελός της. Έτσι εξασφαλίζεται η ελευθερία και η προκοπή του Λαού υπό τους όρους της αυτοθέσμισης και του αυτοπεριορισμού.

Για τον Δημοκρατικό Πατριωτικό πολιτικό φορέα «Νέα Πολιτική» ο πολίτης ορίζεται από τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση ισότιμα στις αποφάσεις και στην εξουσία.

Ο Πολίτης οφείλει να κρίνει, να ελέγχει και να αποφασίζει, σύμφωνα με αυτά που διακήρυξε ο Αριστοτέλης και αποτελούν την πεμπτουσία της πραγματικής Δημοκρατίας: «Πολίτης δ’ απλώς ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής».
Είμαστε οι Δημοκρατικές Πατριωτικές Δυνάμεις το υπομόχλιο «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης με βασική αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία στη βάση της κοινότητας, του «κοινού» και δημοσίου συμφέροντος των Ελλήνων και της Πατρίδος όπως αυτό ορίζεται στο Καταστατικό.
Το Κίνημα «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης έχει στον πυρήνα τον Ανθρωπισμό και τον Πολίτη χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από το παρελθόν και χωρίς οποιαδήποτε συμφέροντα. Δημιουργείται για να υπηρετήσει την Ελευθερία, του Ελληνικό Λαού. Αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, δεν περιχαρακώνεται πίσω από νεκρά πολιτικά δόγματα και προσδιορισμένες ιδεολογίες, ανοίγει ευρείς ορίζοντες στην πορεία της χώρας για Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία και Αλληλεγγύη στον νέο κόσμο που αναφύεται στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το Κίνημα «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης αντιπροσωπεύει τις ιδέες της σύγχρονης Πολιτικής στη βάση της Δημοκρατίας της Κοινότητας, του κοινοτισμού, του Ανθρωπισμού. Δεν δεσμεύεται από καμία μη συμφέρουσα συμφωνία του παρελθόντος και χαράζει προοπτικές που ανταποκρίνονται σε ένα καλύτερο αύριο του ελληνικού Λαού. Προωθεί τη Δημοκρατία της Κοινότητας, τον Δημοκρατικό αποκεντρωτικό σύστημα, τη μόνη αντίσταση στον σύγχρονο Μινώταυρο της παγκοσμιοποίησης και τη διεθνή ολιγαρχία.
Πρωταρχική αξία για μας είναι ο άνθρωπος και μέσα προς αυτό η κοινότητα, η αλληλεγγύη, ο Ανθρωπισμός, η φιλία και η Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη για την Νέα Πολιτική είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και την ευημερία των πολιτών! Η Δημοκρατία για το Κίνημα «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης δεν είναι ούτε ριζοσπαστική, ούτε φιλελεύθερη, ούτε μικτή, ούτε κρατικοποιημένη. Είναι το απεριόριστο δικαίωμα των πολιτών, να επιλέγουν ελεύθερα, να συλλογιούνται ελεύθερα, να οραματίζονται ελεύθερα, να δημιουργούν ελεύθερα, να αποφασίζουν ελεύθερα, να επιχειρούν ελεύθερα, και όλα αυτά χωρίς περιορισμούς, όρους και προϋποθέσεις με γνώμονα μόνον το συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού.

Το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης «Νέα Πολιτική», είναι κίνημα Πατριωτικό με απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα. Όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελληνική Πολιτεία, για την Ελλάδα και τον Ελληνικό τρόπο ζωής που είναι θαμμένος σε κάθε θεμέλιο αυτής της γης, την Ελλάδα του Ήθους, της λεβεντιάς, της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας και τις νέες γενιές, την Ελληνική Πολιτεία το Κοινόν των Ελλήνων.

V. Σκοπός του κινήματος «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης είναι:

Α. Η Αναθέσμιση των κοινωνικοοικονομικών δομών

• Η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η απελευθέρωση της χώρας και του Ελληνικού Λαού από τον οικονομικό ζυγό και την εξάρτηση.

• Η ανάκτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος για Δικαιοσύνη και Λαϊκή Κυριαρχία στην Πατρίδα μας. Η πραγματική, και όχι η ψευδεπίγραφη δημοκρατία των ελίτ και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, είναι το ζητούμενο που αποκλείει τον εθνομηδενισμό, αλλά και την επέλαση του φασισμού.

• Η θεσμική αναδόμηση της Δημοκρατίας, με περιφερειακή αποκεντρωτική συγκρότηση την Ελληνική περιφερειακή κοινότητα που καταλήγει στο Ελληνικό Κοινόν την Ελληνική Πολιτεία.

• Η ριζική θεσμική αναγέννηση της Πατρίδας και η παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά και, με ανάταξη Ηθικής και αξιών.

• Η Παιδεία των Ελλήνων και η πολιτική συμμετοχικότητα. Παιδεία με αρχές και ιδανικά με επίπεδο γνώσεως και Ήθους, με φρόνηση και δικαιοσύνη, τις αρετές της ανθρωπιστικής ελληνικής παιδείας. Σκοπός της παιδείας είναι να διαμορφώσει έναν πολίτη σύγχρονο, ο οποίος όμως να μετέχει στα κοινά, να γνωρίζει να άρχει και να άρχεται με δικαιοσύνη. Β. Η Αυτάρκης Οικονομία και Ευημερία

• Οι μνημονιακές και δανειακές συμβάσεις δεν αναγνωρίζονται και ακυρώνεται κάθε σχετική νομοθεσία. Το χρέος καταγγέλλεται, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με κατάργηση της μνημονιακής επιτροπείας με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

• Εγκαθίδρυση Τραπεζικού Συστήματος εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων και των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, με νομισματική ανεξαρτησία. Εφόσον οι πολιτικές της ΕΕ δεν τα εξασφαλίζουν, τίθεται υπό αναθεώρηση η πολιτική εμμονή παραμονής μας με κάθε κόστος στην ΕΕ και στο Ευρώ. Η στρατηγική της «Νέας Πολιτικής» θα καθορίζεται αποκλειστικά από το τι είναι εφικτό και βέλτιστο για τη χώρα μετά από Λαϊκή ετυμηγορία.

• Πλήρης και σταθερή εργασία των Πολιτών στην προοπτική ουσιαστικής αύξησης του εισοδήματος τους από την εργασία τους και η αποκατάσταση όλων των αδικιών σε βάρος του, όπως και η απαλλαγή τους από την θηλιά του ιδιωτικού χρέους.

• Σεισάχθεια του χρέους των ιδιωτών αναλογικά και σύμμετρα με εθνική εξόφληση. Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και έλεγχος Ποθεν έσχες του πολιτικού και ανώτερου στελεχιακού προσωπικού του Κράτους.

• Σύμμετρη φορολογία και Εκβιομηχάνιση της Χώρας μεαυτόχθονη παραγωγική ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς Τομέα της οικονομίας.

• Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος για την Ελλάδα (άρθρου 21 του Σ.) με άμεση παροχή κινήτρων στους Έλληνες πολίτες για την ανατροπή του δημογραφικού δείκτη , πριμοδότηση των γεννήσεων και στήριξη των νέων οικογενειών με πρακτικά και διαρκή μέσα. Γ. Η Ανεξάρτητη Εξωτερική Πολιτική

• Η εγκαθίδρυση πολυδιάστατης και ανεξάρτητης εξωτερικής Πολιτικής, σε πλαίσιο φιλίας, με ανατολή και δύση. Η ευημερία και η ασφάλεια του ελληνικού λαού και οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, ως θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν το μοναδικό κριτήριο γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας, με ισχυροποίηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

• Η αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, με όρους πρακτικούς, ανθρωπιστικούς και επωφελείς προς όλους, χωρίς υποχωρήσεις στις ωφελιμιστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων.

• Η επιστροφή άμεσα στις Πατρίδες τους των παρανόμων μεταναστών, νεοεποίκων στις χώρες τους και απαγόρευση παροχής άδειας παραμονής στους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα και διασφάλιση των συνόρων με ίδια μέσα.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης

Για την ελευθερία , την Δημοκρατία, την πατρίδα, την Ελλάδα και τους Έλληνες. - Αναθέσμιση τώρα παντού, για το Κοινόν των Ελλήνων - Πολυκεντρική και πλουραλιστική Ελλάδα - Δημοκρατία της κοινότητας, με Πραγματική αυτοθέσμιση και Αυτοδιοίκηση - Προκοπή των πολιτών στον τόπο τους και σύνδεση με ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό Κράτος που δεν είναι καθηλωμένο κάτω από το βάρος της γραφειοκρατίας και της δυσκίνητης δημόσιας διοίκησής του - Ελλάδα της Δημο-κρατίας, του Ανθρωπισμού και του Αιώνιου Πολιτισμού.

Οι Πολιτικές Αρχές με βάση τις οποίες η Νέα Πολιτική αγωνίζεται να επιτευχθούν οι στόχοι είναι: Δικαιοσύνη - Άρση των αδικιών, Δημοκρατία, Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Κοινοτισμός, συμμετοχή και σεβασμός των δικαιωμάτων.

Στη Βάση των ανωτέρω σκοπών, αρχών και μέσων Ιδρύεται πολιτικό Κόμμα με τον τίτλο «Νέα Πολιτική» Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης ενώπιον του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας του Αρείου Πάγου.

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2019
Έπονται Υπογραφές

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.