Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρώσεις κατά της Τουρκίας ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

My pic

Γράφει: ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

 


Απεδείχθη πλήρως, μετά το φιάσκο επιβολής των κυρώσεων της ΕΕ  κατά της Τουρκίας, όπως πολλοί μάταια προσδοκούσαν, πως στην πολιτική και ιδιαιτέρως στο πεδίο των διεθνών σχέσεων ισχύει η τέχνη του δυνατού  και όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, το οποίο είναι γνωστό  
από τα χρόνια του Θουκυδίδη: « θα πρέπει να είναι έτοιμος κανείς, ώστε να μην χρειαστεί να υποχωρήσει τόσο όσο η αδυναμία του θα του επιτρέψει» (http://neapolitiki.com/.../dimos.../108-dimitris-panagiotopoulos). 

Για το ζήτημα της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Ανατολικό Αιγαίο αλλά και το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή πολύ πριν ( 20-8-20) είχαμε τονίσει  ότι: «Ο Ερντογάν αυξάνει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, η Γερμανία καθορίζει τη στάση της μόνο από τα εθνικά της συμφέροντα και η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ένας μύθος....», επίσης είχαμε επισημάνει ότι «Για την Τουρκία στο Αιγαίο επικρατεί μόνο το δίκαιο του ισχυροτέρου! (https://eretikos.gr/.../gia-tin-toyrkia-sto-aigaio.../ ) και ότι έρχονται δεινά στον Ελληνισμό!. Αυτό γίνεται πιο ορατό όταν  ο ΟΗΕ, αλλά άλλοι διεθνείς οργανισμοί όπως και η ΕΕ παρακολουθούσαν ως θεατές, με ανησυχία  όμως, τα τεκταινόμενα  με την Τουρκία από Λιβύη, Συρία και Ναγκόρνο Καραμπάχ . 

Η έντονη αυτή παρουσία και δράση της Τουρκίας όμως στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου μέχρι τον Καύκασο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι,  εξασφαλίζει αυτό που οι ΗΠΑ θα έπρατταν με τη δική της παρουσία. Τόύτο ακριβώς φέρει σε πέρας η Τουρκία με τη συναίνεση των ΗΠΑ, εξασφαλίζει τον περιορισμό καθόδου των Ρώσων στις περιοχές αυτές έτι περαιτέρω. Στην ανάλυση αυτή θα πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπόψη και η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ κ Στολτσμπεργκ ,ο οποίος τόνισε ότι, «η Τουρκία δεν μπορεί παρά να ανήκει στο Νάτο και το δυτικό κόσμο». διότι όπως έχουμε τονίσει πρόσφατα: « η δύση και το ΝΑΤΟ, ένεκα υψηλοτάτου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, δεν θα αφήσουν να φύγει απ’ την αγκαλιά τους η Τουρκία !!»(ανάρτησή μας 16 Μαρτίου  του 20).

 Κατά συνέπεια τα μέλη της ΕΕ, με δεσμό  οικονομικού συμφέροντος και μόνον και με τους πιο ισχυρούς, με τον εκπληκτικά έξυπνο και διπλωματικό τρόπο να απομυζούν τους αδύνατους του κύκλου αυτού, δεν μπορεί παρά κάπως έτσι να πράττουν για να παρουσιάζεται η ΕΕ αφενός πολιτισμένη και με μεγάλη ανοχή και αφετέρου το διευθυντήριο της ΕΕ να κάνει άριστα τη δουλειά του προς όφελος των κυρίαρχων μελών της. Μέσα σε αυτό το λάκκο των λεόντων της ΕΕ δεν έχεις τη δυνατότητα που νομίζεις   αγαπητέ συμπολίτη, να τους πείσεις δηλαδή  ότι, μετά την με πολλούς τρόπους δεδηλωμένη στάση της Τουρκία, δεν διαπραγματεύεσαι  αλλά της δείχνεις έναν και μοναδικό δρόμο, αυτόν του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και αν δεν το κατανοεί να τον επιβάλλεις με τα ανάλογα μέσα ! Η  διπλωματική γλώσσα της απόφασης των χωρών της ΕΕ  δείχνουν ακριβώς αυτό, ότι η ΕΕ δεν είναι ούτε ικανή μα ούτε και βούληση τέτοια έχει να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Να λειτουργήσει δηλαδή ως πολιτική οντότητα να επιβάλλει κυρώσεις εκεί που τα ισχυρά κράτη μέλη της (βλ. Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α) έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και προσδοκούν οφέλη από τη οικονομική συνεργασία με την Τουρκία.

Ειρήσθω εν παρόδω όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν (3-10-20) η Γερμανία με την Τουρκία ήταν και είναι στενοί Σύμμαχοι εδώ και 120 ΧΡΟΝΙΑ με ιδιαίτερα γεωπολιτικά αλλά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Το Γερμανικό κοινοβούλιο έχει αποφάσίσει ήδη τελευταία την κατασκευή 6 Τουρκικών υποβρυχίων!! 

Που θα βυθίζονται αυτά τα υποβρύχια άραγε αύριο;

Εξ άλλου , δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί οργάνωσαν τον Οθωμανικό στρατό στους Βαλκανικούς πολέμους. Οι Γερμανοί οργάνωσαν το κίνημα των Νεότουρκων. Γερμανοί αξιωματικοί οργάνωσαν και υποστήριξαν τις γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων. Ξεχνάμε ότι αναδιοργανωτής του τουρκικού στρατού ήταν ο Γερμανός στρατηγός Οτο Λίμαν φον Σάντερς ; (φωτογραφία αριστερά, πριν την Μάχη της Καλλίπολης 1916).genoktonies

Και σήμερα λοιπόν η Τουρκία λειτουργεί με τον μόνιμο υποβολέα της, τη Γερμανία των συμφερόντων και του Ολιγαρχικού συστήματος της Παγκοσμιοποίησης και της δήθεν Ευρώπης ( βλ. 28-2-2020. Νέα Πολιτική Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης). Είναι πασιφανές ότι η ΕΕ και τα μέλη της ζουν «βίον μακαριστόν ον ολυμπιονίκαι μακαριώτερον» (Πλάτων) και δεν την απασχολεί το πρόβλημα Τουρκία (τούτο τονίζεται από 10 Νοεμβρίου 2019) . Το μόνο που αισθάνεται και το κάνει στο διηνεκές η ΕΕ, είναι να απειλεί δήθεν την Τουρκία ότι ΘΑ επιβάλει κυρώσεις και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να παρουσιάζεται ικανοποιημένος μετά την χθεσινή μη απόφαση ότι αποτελεί ένα βήμα και το Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν πλέον, μια πολιτισμένη(sic) «χαλαρή» θέση!!.

Μα ποιος κοροϊδεύει ποιόν;;;. Δεν μένει το Μάρτιο του 2021 να το μάθουμε όταν θα πέσουν οι Μάσκες και στην ΕΕ!

Πέραν των ανωτέρω, από τις αρχές Οκτώβρη του 2020 τονίζαμε ότι: «Η Ελληνοτουρκική κρίση δεν ήταν παρά ένα πολύ καλό σχέδιο, από ότι φάνηκε, για να συρθεί η Ελλάδα πίσω από τις βουλές του Βερολίνου».

Συμπατριώτες μου, επί τέλους θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η εξασφάλιση των συνόρων μας από την ΕΕ, το οποίο προβάλλεται κατά καιρούς δεν είναι παρά ανοησία, δεν είναι παρά ένα μεγάλο παραμύθι!!. Αυτό το βιώνουμε όλοι μας πλέον και γινόμαστε δυστυχώς όλοι μάρτυρες αυτής της άθλιας πραγματικότητας . Με την προσχηματική απόφασή της  η ΕΕ, μέσω Biden για μέτρα εάν και εφόσον, απέδειξε του λόγου το αληθές ότι ο λαός δεν μπορεί να ζήσει και το έθνος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τις δικές του δυνάμεις . IMG 4163

Αυτή είναι   η «Ευρώπη»! ένας Νομικός μηχανισμός ενός κόσμου ανοικτών συνόρων, όπως αφελώς πιστοποίησε ο Αρχηγός της Αξιωματικής, βλέπε συμπολιτευόμενης Αντιπολίτευσης !

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν και μετά τους αντί θησαυρού άνθρακες  που κρατά στα χέρια της η Ελλάδα  τι κάνει ;

Αγαπητοί συμπατριώτες μία είναι η σωτηρία προς άμφω, για μας και το μέλλον αυτού του τόπου, οίκαδε, εις την Πατρίδα . Δεν έχουμε δικαίωμα οι Έλληνες να μείνουμε αδρανείς μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Ζούμε τραγικά την ανάγκη ύπαρξης της εθνικής μας κυριαρχίας και της ανάγκης ανάπτυξης της οικονομίας μας, με παραγωγική βάση και την σε υψηλό βαθμό ανάπτυξης των αποτρεπτικών δυνάμεων της χώρας μας προς εξασφάλιση της ακεραιότητας της Πατρίδας μας σε έδαφος , αέρα και θάλασσα!!

Εμάς μας βαραίνουν τα αίματα των προγόνων για να ξαναειπωθούμε Έλληνες, Ελλάδα ξανά, να γραφτούμε στον κατάλογο των εθνών και δεν χρειαζόμαστε νέα πατριδογνωσία!!! Oι Έλληνες oφείλουμε την έγερση, η δε,  κυβερνώσα ελίτ Δεξιά κι Αριστερά, πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Έλληνες δεν ανέχονται να μοιράζονται με τρίτους τη χώρα τους, και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα μεν, αλλά και δεν παραχωρεί σπιθαμή εδάφους αέρα ή θάλασσας. Κατά τούτο δεν μπορεί παρά να αναλάβει το χρέος της για να υπερασπισθεί τον εαυτό της και τον κόσμο της. Τελικός σκοπός των σχεδιαστών του σύγχρονου κόσμου και της νέας Τάξης πραγμάτων δεν είναι άλλος από τον αφανισμό τους έθνους των Ελλήνων από το διεθνή Χάρτη και οι Έλληνες  έχουμε υποχρέωση να αντιληφθούμε την κατάσταση αυτή όσο ακόμα μπορούμε, πριν γίνουμε «περιφέρεια Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» !!!

Τα δεινά στον Ελληνισμό δεν προέρχονται ούτε από το πόσο φιλότουρκοι είναι τα μέλη της ΕΕ, ούτε από το πόσο φίλοι μπορεί να γίνουν οι Αμερικάνοι σύμμαχοι. Προέρχονται κυρίως από το σταθμισμένο και διαμορφωμένο πεδίο άσκησης ισχυρής και όχι εθελόδουλης εξωτερικής πολιτικής με σύγχρονο κράτος του έθνους των Ελλήνων, σ’ αυτόν τον ιστορικό και άγιο τόπο, της χώρας μας. Γνωρίζουμε άλλωστε ή οφείλαμε να γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και τα νερά της Μεσογείου, για πολλούς μνηστήρες, αποτελούν πεδίο μεγάλων συμφερόντων γεωπολιτικής στρατηγικής, μείζονος οικονομικού συμφέροντος, αλλά και επίδειξης ισχύος στη διεθνή σκακιέρα της πολιτικής .

Απαιτείται επομένως, συντονισμένη άμεση αντίδραση ώστε να τεθούν προ των ευθυνών τους Αμερικάνοι, Εγγλέζοι και Ευρωπαίοι. Οι «φίλοι» που μας υπέταξαν οικονομικά, με την ενδοτισμό των Ελλήνων πολιτικών, ώστε να μπορούν, ως σύμμαχοι κατά τα άλλα, να εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος της χώρας για το Αιγαίο και την Κύπρο και τα ελληνικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για την Τουρκία το Αιγαίο αποτελεί εξαιρετικό χώρο για να πετύχει τη μόνιμη επιδίωξή της, με τετελεσμένα γεγονότα, προκειμένου να μπορεί άνετα να θέτει μετά το όποιο αποτέλεσμα. ΟΧΙ λοιπόν καθ’ υπόδειξη πολιτική τρίτων για το Αιγαίο και την Κύπρο!! Με την Τουρκία να διατυμπανίζει τον παντουρκισμό σε Ανατολή και Δύση και οι «σύμμαχοι» να σφυρίζουν αδιάφορα και με το ΝΑΤΟ να μεροληπτεί υπέρ της .

Είναι περισσότερο από σαφές ότι μια σοβαρή ελληνική εξωτερική πολιτική, οφείλει να οργανώσει την Άμυνα , ώστε να αποτρέπει την ικανοποίηση των σκοπών της Τουρκίας, που αναδεικνύει ως άλυτα δήθεν προβλήματα των ορίων στο Αιγαίο, με επεκτατική διάθεση που σχετίζονται με νησιά μας και τις ΑΟΖ χωρίς να μας διαφεύγει ότι για την Τουρκία «στο Αιγαίο επικρατεί μόνο το δίκαιο του ισχυροτέρου». (https://eretikos.gr/.../gia-tin-toyrkia-sto-aigaio.../ ).

Κατά συνέπεια  απαιτείται πλέον σε όλους τους Τομείς,  εθνική Στρατηγική και να σταματήσουν πλέον στην Ελλάδα τόσο οι εθνομηδενιστές όσο και οι νεοφιλελεύθεροι να ροκανίζουν  το σώμα της και την ψυχή των Ελλήνων ( Δ. Παναγιωτόπουλος Πολιτικής Εγκώμιον Ηρόδοτος 2019) .

IMG 4075

Απαιτείται επανακαθορισμός της Εθνικής μας Πολιτικής στο πλαίσιο του πολύχρωμου σύγχρονου  καπιταλισμού ο οποίος έχει κοινό  παρονομαστή   τη διεθνή νέο-φεουδαρχική ολιγαρχία στην οποία η Τουρκία αποτελεί σημαντικό υπομόχλιο.

ΕΘΝΙΚΑ

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.