Το εισόδημα αποτελεί λύση και όχι οι ρυθμίσεις μείωσης φόρων

2019MayΚαθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,Δικηγόρος

 

     Σερβίρουν δηλητηριασμένο φαγητό με μια κουταλιά γλυκού, μέλι !

Το εισόδημα αποτελεί τη λύση όχι μόνο για τον καθένα πολίτη, μα και για το κράτος αφού τότε μόνο αυτό μπορεί να έχει φυσιολογικά έσοδα και αντίστοιχα να έχει θετικά πλεονάσματα, άλλως τα πλεονάσματα του κράτους, αποτελούν φτώχεια του λαού και είναι ματωμένα!!!

Τούτο, τεκμηριώνεται απολύτως από στατιστικά στοιχεία της γερμανικής Οικονομίας( δημοσιεύτηκαν στις 22.02.2019). Στη Γερμανία παρότι η οικονομία της κινείται με πιο αργούς ρυθμούς, το γερμανικό δημόσιο για το 2018 κατέγραψε πλεόνασμα ρεκόρ 58 δις. Σύμφωνα δε, με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία το πλεόνασμα αυτό, ρεκόρ για το 2018 είναι το υψηλότερο από την γερμανική επανένωση το 1990 και υπολογίζεται σε 1,7%σε σχέση με το γερμανικό ΑΕΠ, με τα έσοδα του γερμανικού δημοσίου να φτάνουν σε υπερβολικά ύψη. Αυτό είναι και λέγεται θετικό πλεόνασμα με εκ παραλλήλου καταγραφή ιστορικών χαμηλών επιπέδων ανεργίας, αυξημένων κερδών της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και με χρήμα φθηνό, με σχεδόν μηδενικά επιτόκια. Οι δαπάνες για τόκους του γερμανικού δημοσίου για παράδειγμα πέρυσι μειώθηκαν κατά 8,5%. Παρά   το πλεόνασμα, για τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να υπάρξουν μειωμένα φορολογικά έσοδα ύψους 25 δις μέχρι το 2023, καθότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας μειώνονται. Έτσι βλέπει κανείς στη Γερμανία να επιδιώκουν Χαμηλότερους φόρους και επενδύσεις και αυτοί βεβαίως έχουν κάθε λόγο να το ζητάνε γιατί το δημόσιο είναι υπερπλήρες!

Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχουν τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία, παρά αντιθέτως αυτό τούτο το πλεόνασμα είναι αρνητικό και ματωμένο, γιατί δεν προκύπτει από τα θετικά στοιχεία της οικονομίας, ως άνω, αλλά από φόρους και υπέρμετρα βάρη που τέθηκαν στους Έλληνες πολίτες , ενώ το Δημόσιο ταμείο παραμένει άδειο και με το ευρώ για μας πολύ ακριβό.

Τίθεται ευθέως λοιπόν το ερώτημα: Πως επαγγέλλεται κανείς προεκλογικά ακόμα και την ελάχιστη μείωση των φόρων, χωρίς προβολή στατιστικών δεδομένων ενός τουλάχιστον δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης; Όταν μάλιστα σε αντίθεση με τη Γερμανία υπάρχει αδυναμία δημοσίων επενδύσεων, που είναι το καταφύγιο για την οικονομία σε δύσκολους οικονομικά καιρούς; Πως ελπίζουν τα κόμματα εξουσίας   να ελαττώσουν την ανεργία και να προσδώσουν στοιχειώδη ευημερία στο Λαό με πραγματικό εισόδημα για φοροδοτική ικανότητα, ικανότητα ζωής και καταναλωτική δυνατότητα; 

Απλά τα κόμματα εξουσίας, που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε και πάρα ταύτα ζητούν την ψήφο του Λαού, γνωρίζουν καλά ότι όλα αυτά είναι αδύνατο να συμβούν και σερβίρουν δηλητηριασμένο πιάτο φαγητού με μια κουταλιά του γλυκού, μέλι! Αυτό το κάνουν μόνο και μόνο για την εξουσία και τίποτα παραπάνω και τούτο θα φανεί την επομένη των εκλογών!

Οι Έλληνες κύριοι, χρειάζονται εισόδημα για να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους και όχι επιδόματα που δεν αρκούν ούτε για την πληρωμή του «βαρκάρη» . Την κατάσταση που έχει επιβάλλει το Γ’ Μνημόνιο   στη χώρα , που το ψηφίσαν όλοι μαζί στη Βουλή των Ελλήνων το 2015 ( 222 Βουλευτές ΝΑΙ) και επιβλήθηκαν τα εξ αυτού τα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ, των αιματηρών πλεονασμάτων, της φτώχειας του λαού κάτω απ’ το όριο και της καμένης προοπτικής για το εγγύς, αλλά και το μακρινό μέλλον, ο ελληνικός Λαός θα την αντιληφθεί βιώνοντας το μεγάλο επόμενο ψέμα. Δεν του φανερώνετε ότι το ευρώ πλέον γι’ αυτόν είναι το δηλητήριο που θα τον εξοντώσει γιατί δεν το έχει και το δανείζεται ακριβά για να ζήσει και να παράγει και ματωμένα πλεονάσματα  για τους δανειστές μέχρι το 2060!. ekloges

Πέραν αυτών το Ευρώ στα χέρια του, ενώ δεν του είναι διόλου εργαλείο ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα και τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, παρίσταται και μέσο προσέλκυσης κάθε τρίτου παρανόμως εισερχόμενου στη χώρα ο οποίος μεταφέροντάς το νόμισμα αυτό στη χώρα του, τον μεταμορφώνει σε Έλληνα θείο Αμερικάνο της δεκαετίας του 1950.

Πολλοί νομίζουν ότι το νόμισμα αυτό είναι κοινό άρα και δικό μας νόμισμα. Κάνουν λάθος και πλανώνται πλάνην οικτράν καθότι κοινό νόμισμα σημαίνει και κοινή πολιτική γι’ αυτό !. Κατά συνέπεια όταν ο συμμετέχων στο νόμισμα ουδεμία επιρροή ασκεί σ’ αυτό, τούτο σημαίνει ότι έχει ήδη υποδουλωθεί πλήρως στους έχοντες το πάνω χέρι σ’ αυτό και διαμορφώνεται έτσι μια σχέση των Ελλήνων και της Ελλάδος με την ΕΕ τρίτου προς τρίτον!!
Να γιατί λοιπόν το πρόβλημα της Ελλάδος με την ΕΕ είναι πολιτικό πρόβλημα μέγα. Γιατί, οι λαοί της Ευρώπης δια της πολιτικής οφείλουν να έχουν τον έλεγχο του νομίσματος και να ασκούν κοινή νομισματική, οικονομική, εμπορική και δημοσιονομική πολιτική και όχι αυτό εξ ονόματός των να το πράττουν οι Τραπεζίτες και οι ισχυροί ως κυρίαρχοι του Τραπεζιού, όπως είναι το διευθυντήριο της ΕΕ με τις γνωστές ισχυρές χώρες!!!!

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ευτυχείς; που η Ελλάδα είναι η τέταρτη πλέον πιο φτωχή χώρα της ΕΕ μετά τη Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία;, με τους Έλληνες 9% φτωχότερους από Πορτογάλους και Πολωνούς και σχεδόν 40% από τους Ισπανούς;. Υπόψη ότι, κατά το ΔΝΤ, το ελληνικό ΑΕΠ το 2023 θα είναι 17% χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2007. Είναι φυσικό επομένως τόσο οι Financial Times, όσο και οι  New York Times, να τονίζουν ότι το «τέλος του μνημονίου  δεν σημαίνει και το τέλος των δεσμεύσεων της Ελλάδας στους διεθνείς πιστωτές και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να κρατά σφιχτό το ζωνάρι για χρόνια, με τους δανειστές να παρακολουθούν τη δημοσιονομική πειθαρχία και την πρόοδο στις δομικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή στην

εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. poio einai to xreos mas

Θρίαμβος επομένως για τη μόνιμη και διαρκή μνημονιακή επιτροπεία στη χώρα!!:

α) για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2022 στο 3,5% του ΑΕΠ και ως το 2060 στο 2,9%.

β) Με το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων για 99 έτη, από το 2016 ως το 2115 και 

γ) Με την εφαρμογή των μέτρων: 1. Μείωση συντάξεων ως 18% για τους υφιστάμενους συνταξιούχους (2019) και 2. Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.700 στα 5.700 ευρώ (2020).

Τα μνημόνια δυστυχώς με το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο, διαμόρφωσαν μια αργόσυρτη ιδιώνυμη παρακμή της χώρας μας,που οδηγεί στην εξαφάνιση του Λαού και του Έθνους.

Τι προβάλλουν δηλαδή, τόσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  και η μείζων αντιπολίτευση, η ΝΔ, ως προαλειφόμενη να αναλάβει τα ηνία της επόμενης κυβέρνησης; Ότι, η Ελλάδα κατέστη τοπίο με αποκαΐδια της ελληνικής οικονομίας μετά την συστηματική εφαρμογή των εξ αρχής καταστροφικών μνημονίων και των δεσμεύσεων της μνημονιακής επιτροπείας. Ότι, όλο το πολιτικό σύστημα εξουσίας ευθύνεται για την καταστροφή και την υποδούλωση της χώρας και του ελληνικού Λαού για έναν τουλάχιστον Αιώνα και με τις εξαγγελίες τους πιστοποιούν απολύτως τη φαυλότητα του.  

Παρότι, όπως θα έλεγε ο Σαρλ Ντε Γκωλ, (1890-1970) βιώνουμε την «τραγωδία της εποχής μας, η αριστερά να στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους», οι Έλληνες πλέον, οφείλουν να έχουν και νουν και γνώση!

Οι Έλληνες πρέπει να βρούμε πολιτικό τρόπο να ζήσουμε, είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη με πόρους από τον Τουρισμό περί τα 28 δις επειδή έχουμε Ήλιο – Θάλασσα και το ελληνικό βίο-κλίμα. Πέραν τούτων έχουμε το λάδι δεύτερο στην παγκόσμια κατάταξη, τα καλλίτερα ποιοτικά αγροτο-κτηνοτροφικά προϊόντα και πρώτη στον κόσμο τη ναυτιλία! Ο Ορυκτός Πλούτος της Χώρας μας είναι τεράστιος, που η συνολική του αξία ξεπερνά τα 500 δις ευρώ: αποθέματα σε λιγνίτη της τάξης των 270 δις, δεύτερη στο κόσμο σε παραγωγή περλίτη, μοναδικός παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη. Αποθέματα σε χαλκό 2,6 εκ. τόνοι, σε Βωξίτη περίπου 250 εκατ. Τόνους. Δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ, μεγαλύτερος εξαγωγέας ελαφρόπετρας παγκοσμίως (αποθέματα 400 εκ. τόνοι), παραγωγός μπετονίτη και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαγνησίας στην ΕΕ και καυστικής μαγνησίας παγκοσμίως (280 εκατ. Τόνοι). Αποθέματα σε ζεόλιθο 600 εκ. τόνοι, ενώ ανεξάντλητα είναι τα αποθέματα μαρμάρων (350 εκατ. Τόνους) και τα αποθέματα χρυσού που ανέρχονται στους 500 τόνους.

Προϋπόθεση όμως αξιοποίησης αυτού του πλούτου της χώρας, είναι να γίνει η Ελλάδα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, με παρρησία και ισηγορία στη διεθνή σκηνή της ζωής. Μας αξίζει καλλίτερη ζωή, απλά πρέπει να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε εμείς τους τομείς της ζωής και αυτό θα γίνει μόνο αν κατανοήσουμε ότι η χώρα και ο Λαός μας δεν έχει καμία τύχη και ελπίδα, στο λάκκο των Λεόντων, στην Ευρώπη του Διευθυντηρίου, της πολιτικής λιτότητας και του σκληρού Ευρώ. Ήτοι, της μόνιμης και διαρκούς λιτότητας που έχει ανάγκη το Ευρώ και που τούτο εξυπηρετεί το συμφέρον των παραγωγικών χωρών της ΕΕ και μόνον, για να τις καθιστά ανταγωνιστικές στο παγκόσμιο επίπεδο των αγορών!

Οι Έλληνες πρέπει να οδηγηθούμε, με ειδικό πρόγραμμα Εθνικής και Λαϊκής ξεχρέωσης, σε Αναθέσμιση παντού για να προβάλλουμε προοπτική στον Ελληνισμό, στην Ελλάδα των Νεοελλήνων, αυτού αλλά και του επόμενου Αιώνα .

Δημοσιεύτηκε στο: https://eretikos.gr/ellada/to-eisodima-apotelei-lysi-kai-ochi-oi-rythmiseis-meiosis-foron/

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.